NEC en Willem II bewaren venijn voor het slot maar scoren alsnog niet

Matthijs van Laar22 sep 2012, 22:39
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2012, 22:39

NEC en Willem II hebben zaterdagavond het geduld van hun fans op de proef gesteld. De twee ploegen zorgden bijna 85 minuten lang nauwelijks voor opwinding, maar bleken het beste tot het laatst bewaard te hebben. Plots vielen er aan beide kanten kansen te noteren en moest de thuisploeg het ineens stellen zonder verdediger Kevin Conboy, die met rood van het veld werd gestuurd. Ondanks het vuurwerk in de slotfase bleef het treffen doelpuntloos: 0-0.

/

Alhoewel NEC dicteerde in de eerste helft, waren het de bezoekers uit Tilburg die voor de eerste dreiging zorgden. Binnen de minuut besloot Mitchell Piqué om Gabor Bábos van afstand onder vuur te nemen en de goalie van NEC wist de bal ternauwernood onder de lat weg te tikken. Daarmee was het gevaar nog niet geweken: uit de daaropvolgende hoekschop knikte Jordens Peters het leer maar net naast de, voor hem, verkeerde kant van de paal. De thuisploeg stelde daar weinig tegenover.

Pas na een ruim kwartier spelen had het thuispubliek in De Goffert reden om uit de stoelen te komen. Doelman David Meul van Willem II kon echter betrekkelijk eenvoudig redding brengen op een strakke inzet van Ryan Koolwijk. Even daarvoor had de sluitpost een knappe volley van Sören Rieks naast zijn doel zien vliegen. NEC behield in het restant van het eerste bedrijf weliswaar het betere van het spel, maar dichterbij een treffer dan voorgenoemde spelers kwamen de gastheren nooit. Marc Höcher stelde aan de overkant Babos nog wel één keer op de proef, terwijl Aurélien Joachim uit een snelle counter net naast het doel schoot.

/

Het overwicht waar NEC in de eerste helft nog op kon bogen, verdween na de pauze ook. Willem II was feller en kreeg de beste mogelijkheden tot scoren, met de nadruk op mogelijkheden. Babos kon namelijk vrij eenvoudig redding brengen op een schot van Höcher, keerde ook een inzet van Hans Mulder en zag hoe Niek Vossebelt van niet al te grote afstand over zijn doel kopte. De Nijmegenaren, al vijf wedstrijden zonder zege, stelden daar tot aan de slotfase in aanvallend opzicht opnieuw onthutsend weinig tegenover.

Invaller Ricky ten Voorde bracht met een kopbal weer wat leven in de brouwerij, maar de spits zag de inzet gekeerd worden door Meul. Het slotoffensief leidde ook nog tot een schietkans voor Evander Sno en een kopkans voor Rens van Eijden. Beste mogelijkheid was echter voor Leroy George, die uit vrije positie hard op het lichaam van Meul schoot. In de tegenstoot leek Virgil Misidjan namens de bezoekers nog gevaarlijk te gaan worden, maar omdat Conboy aan de noodrem trok, bleef een doelrijpe kans uit. De verdediger van NEC moest zijn actie evenwel bekopen met een rode kaart. Bijna profiteerde Willem II nog van het numerieke overwicht, maar Joachim zag zijn kopstoot rakelings langs het doel vliegen.