voetbalzone

NEC geeft falende technisch directeur paar dagen bedenktijd

Bart Kruyt15 mei 2014, 07:10
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014, 07:10
Advertentie

De positie van technisch directeur Edo Ophof lijkt onhoudbaar te zijn geworden bij NEC. De sportbestuurder is verantwoordelijk voor de selectie die afgelopen weekend degradeerde uit de Eredivisie en heeft van zijn werkgever een paar dagen bedenktijd gekregen. Ophof gaat in de rustperiode zijn positie bij de Nijmeegse profclub overwegen, meldt de Gelderlander.

De 54-jarige Ophof werd in oktober 2013 aangesteld bij NEC aan als opvolger van Carlos Aalbers, die in De Goffert op een zijspoor werd gezet. Hij haalde Samuel Stefanik, Jakob Jantscher, Lasse Nielsen, Hans Mulder, Jeffrey Leiwakabessy, Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch binnen, maar van dat zevental voldeed alleen Leiwakabessy. De overige spelers hadden geen meerwaarde voor NEC.

Ophof lijkt nu te gaan vertrekken bij NEC, al zal hij daar zelf nog even over nadenken. De raad van commissarissen heeft het vertrouwen uitgesproken in algemeen directeur Bart van Ingen, die woensdagavond bestuursvoorzitter Ton van Gaalen op bezoek kreeg. Van Gaalen heeft dat vertrouwen toen nogmaals bevestigd.

Bezig met laden …