voetbalzone

NEC hekelt ‘gedrocht’: ‘Dat moet je nooit toelaten, we zijn de ezel’

Tim Siekman05 sep 2018, 09:25
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2018, 09:25
Advertentie

Sparta Rotterdam en FC Twente lieten onlangs weten niet blij te zijn dat men internationals moet afstaan terwijl de Keuken Kampioen Divisie gewoon doorgaat. De clubs eisen verandering en ook NEC is verbaasd dat er wordt gevoetbald tijdens een interlandperiode. “Nu gaat commercie boven een eerlijke competitie", zegt technisch directeur Remco Oversier.

De Nijmegenaren delen het standpunt van zowel Sparta als Twente dat de KNVB andere regels moet opstellen. “Er wordt continu geroepen in Nederland dat het voetbal bovenaan staat. Maar we hebben het afgelopen jaar in de interlandperiodes ervaren dat het niet zo is", legt de bezorgde Oversier, die spreekt van een 'gedrocht', in gesprek met De Gelderlander uit.

"Dit gaat de competitie beïnvloeden, of je het nu wilt of niet. Dat moet je nooit toelaten. We zijn de ezel die zich voor de tweede keer stoot aan dezelfde steen. Ongelooflijk." De KNVB meldde dinsdag dat de de voetbalbond zich simpelweg houdt aan de afspraken die zijn gemaakt met de clubs. "Uit een stemming bleek dat 14 van de 16 clubs voorstander waren van reguliere speelrondes tijdens interlandperiodes", aldus directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma.

"Daardoor kon de KNVB de wens van clubs en supporters handhaven om de competitie later te beginnen en minder wedstrijden op maandag te spelen. Dat we in die interlandperiodes dan wel de beste spelers selecteren, was daarbij ook bekend." Joël Drommel besloot dinsdag af te zien van zijn plek bij Jong Oranje om te spelen voor Twente, maar de KNVB heeft de doelman een tijdelijk speelverbod opgelegd, met de redenering dat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat spelers verplicht zijn gehoor te geven aan een oproep voor een vertegenwoordigend elftal.

Bezig met laden …