voetbalzone

NEC koestert cultheld: 'Ik vergelijk hem weleens met Pippo Inzaghi'

Daniel Cabot Kerkdijk28 nov 2012, 08:10
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2012, 08:10
Advertentie

In zijn begintijd bij FC Volendam verwierf Melvin Platje als supersub bijna de status van cultheld. De kleine aanvaller doet weer van zich spreken, want in twee opeenvolgende weekeinden profiteerde hij namens NEC attent van de blunderende keepers Piet Velthuizen en Robbin Ruiter. "Ik vergelijk hem een beetje met een kat", zegt NEC-trainer Alex Pastoor, die een zwak heeft voor Platje en zijn intuïtie aan alle kanten koestert. "Hij is eigenzinnig en vooral gericht op dóén."

/

"Dat moet je niet willen veranderen als trainer", stelt Pastoor in De Telegraaf. Die mening deelt ook technisch directeur Carlos Aalbers. "Melvin is een heel intuïtieve speler met een neusje voor de goal", zegt de bestuurder. "Uit zijn Volendamtijd kenden we zijn scorende vermogen. Dat heb je of je hebt het niet. Bij zulke figuren is het je achilleshiel om ze in een tactisch korset te persen. Je moet zijn persoonlijkheid en kracht niet te veel veranderen, dat is echt een valkuil."

Platje zegt wat hij denkt en hij doet in het veld wat in hem opkomt. "Ze zeiden het al bij Volendam, ook in de jeugdopleiding. Daar werd ik bij de A1 topscorer. Maar ik weet eigenlijk niet of ik anders ben dan anderen. Daarover nadenken werkt alleen maar verwarrend. Ik zou zeggen: gewoon gaan met die banaan." Pastoor wil Platje mondjesmaat bijschaven en trekt wederom de vergelijking met de kat. "Die kat gaat z’n eigen gang. Hij moet wel buiten schijten en de meubels heel laten."

Pastoor is ervan overtuigd dat Platje niet alleen de ideale invaller is, maar ook vijftien doelpunten kan maken als hij 34 duels speelt. "Ik vergelijk hem weleens met Pippo Inzaghi. Die moet zijn werk ook doen aan het einde van de aanvalsketen. Heb je er een team achter staan, dat spelers herbergt met veel rust aan de bal, dan heb je een goeie aan zo’n type spits. Heb je zulke spelers niet, dan moet je eigenlijk een meevoetballende spits hebben. Of je moet op de counter spelen. Maar dat willen wij niet."

Bezig met laden …