voetbalzone

NEC voelt zich ‘verschrikkelijk gedupeerd’ en heeft verzoek voor de KNVB

Guy Habets23 apr 2023, 09:50
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2023, 09:50
Advertentie

Het definitief staken van de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC op zaterdagavond doet niet alleen pijn in het noorden van het land. De gasten uit Nijmegen voelen zich 'verschrikkelijk gedupeerd', zo liet algemeen directeur Wilco van Schaik na afloop weten tegenover Voetbal International. Hij hoopt dat de KNVB coulant is met het vinden van een datum voor het eventueel uitspelen van het restant.

De wedstrijd in de Euroborg werd na ruim een kwartier voetballen gestaakt toen een onverlaat een beker met inhoud tegen grensrechter Joris Westerhof aan gooide. Van Schaik heeft er alle begrip voor dat na overleg uiteindelijk werd besloten om niet meer te voetballen. "Omdat we hebben afgesproken dat we dit moeten uitroeien. Dan moeten we ook handhaven. Ook al gedragen 19.999 mensen zich keurig en is het één gek die het doet. Als je die afspraak maakt, kan je niet zeggen: nu spelen we toch maar door."

Toch levert het de nodige praktische én sportieve problemen op voor NEC. "Wij zijn verschrikkelijk gedupeerd", maakt Van Schaik duidelijk. "Daar kan FC Groningen niks aan doen. Het is onze verste uitwedstrijd. Onze spelers komen vannacht om half twee in Nijmegen aan. En moeten ze dan over een paar dagen weer? Dat lijkt me niet reëel. Morgen zijn ze vrij. Maandag komen ze weer op de club. Ze hebben wel een paar dagen nodig. Dan kan het niet zo zijn dat deze wedstrijd in verband met het drukke schema even snel voor Koningsdag ingehaald moet worden."

Vorige week, toen NEC op eigen veld pijnlijk onderuit ging in de Gelderse derby tegen Vitesse (1-4), stapte Van Schaik voor de wedstrijd zelf nog het veld op om de supporters toe te spreken. De wedstrijd verliep vervolgens zonder incidenten, maar dat bleek geen voorbode voor andere wedstrijden. "Kennelijk moeten we het toch steeds blijven herhalen. Hoe vaak hebben we het erover gehad de laatste tijd? Blijkbaar moet je ook die ene gek steeds blijven aanspreken."

Volgens Hans Kraay junior hoopt NEC ook dat de wedstrijd niet in Groningen, maar in Nijmegen wordt uitgespeeld. De club uit de Keizerstad wijst, zo zegt de analist tijdens Goedemorgen Eredivisie, op het onrecht voor de eigen fans, die drie uur heen en drie uur terug in de bus hebben gezeten om vijftien minuten voetbal te zien, en de lange reis die ook spelers en staf opnieuw zouden moeten maken. Het is niet duidelijk of dit verzoek officieel is ingediend bij de KNVB en of het kans van slagen zou hebben.

Bezig met laden …