voetbalzone

NEC wil niet snel af van John maar stelt wel eisen

20 jan 2009, 07:04
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2009, 07:04
Advertentie
Collins John staat voorlopig op een zijspoor bij NEC. De aanvaller, die tot de zomer wordt gehuurd van Fulham, kampt nog steeds met een forse conditionele achterstand. De Nijmegenaren hebben John duidelijk gemaakt dat hij pas in aanmerking komt voor een rol bij het hoogste keurkorps van Mario Been als hij helemaal fit is.

"Tijdens het trainingskamp hebben we de fysieke gesteldheid van alle spelers getest", legt technisch directeur Carlos Aalbers dinsdag in de Gelderlander uit. "Daarbij is gebleken dat Collins niet in staat is om negentig minuten te voetballen. En dat is toch het minste wat we van onze spelers verwachten, dus ook van hem."

Al bij zijn komst bleek de 23-jarige aanvaller nog niet fit, mede door de naweeën van een langdurige spierblessure. Op 28 december 2008 speelde hij tegen AZ (1-0) na ruim een jaar weer een gehele wedstrijd op het hoogste niveau. Toen werd echter eens te meer duidelijk dat de spits nog altijd niet toe is aan een hele wedstrijd. Een indruk die tijdens het trainingskamp deze maand in het Spaanse Marbella werd bevestigd.

Aalbers ontkent overigens dat NEC zo snel mogelijk van John af wil. "Waar het ons om gaat, is dat hij aan de slag gaat om wedstrijdfit te worden." De Nijmeegse club heeft een eenzijdige optie om het verblijf van John, die in het verleden voor FC Twente speelde, aan het einde van het lopende seizoen met twee jaar te verlengen.
Bezig met laden …