voetbalzone

NEC'er niet bang voor favoriete Kroaten: 'Geef ons vijftig procent kans'

Matthijs van Laar24 okt 2013, 14:47
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2013, 14:47
Advertentie

Bij NEC heerst al sinds de start van het seizoen een mineurstemming, maar Viktor Pálsson weet zich daar gedeeltelijk aan te onttrekken. De middenvelder is met zijn land IJsland namelijk bezig aan een uitstekende WK-kwalificatiereeks, die volgende maand mogelijk wordt bekroond met een ticket voor de eindronde in Brazilië. Daarvoor dient IJsland wel in de play-offs af te rekenen met Kroatië.

/

Alhoewel de Kroaten Europese vedetten als Luka Modric en Mario Mandzukic in hun gelederen hebben, vindt Pálsson niet dat zijn land onderdoet voor de nummer twee van Groep A. “Ik geef ons vijftig procent kans. We hebben een hele sterke generatie en ook de jeugd doet het prima. Met Finnbogason en Sigthorsson en Johansson beheersen we ook de Nederlandse topscorerslijst”, zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

De 22-jarige Pálsson, die ook in het bezit is van een Portugees paspoort, verwacht dat hij binnenkort ook met zijn club aan het winnen slaat. NEC staat momenteel laatste en wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. “Het zit ons al lange tijd tegen. We horen niet zo laag te staan, maar het begint wat pathetisch te worden”, vindt de controleur.

Bezig met laden …