voetbalzone

NEC’er Pálsson: ‘Kijken naar en trainen met Gerrard maakt je beter’

Peter Nusselder03 dec 2012, 14:04
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2012, 14:04
Advertentie

Victor Pálsson groeide op in IJsland, maar reeds op zestienjarige leeftijd verkaste de verdedigende middenvelder van NEC naar het Deense Aarhus GF, terwijl in 2009 een overgang naar Liverpool volgde. Hoewel een doorbraak op Anfield uitbleef, bewaart de IJslander warme herinneringen aan die tijd.

/

The Reds zijn overigens niet altijd de favoriete Engelse club van de 21-jarige Pálsson geweest. “Ik ben een Manchester United-supporter en in mijn jeugd keek ik graag naar Ryan Giggs, David Beckham en Dwight Yorke”, vertelt de jeugdinternational aan dé Weekendkrant. Pálsson, die momenteel onder contract staat bij New York Red Bulls en op huurbasis in Nijmegen speelt, is tegenwoordig vooral fan van Steven Gerrard.

Bij Liverpool trainde de NEC’er samen met de Engelse middenvelder, hetgeen zeer leerzaam is geweest voor Pálsson. “Het kijken naar en trainen met hem maakt je beter. Je probeert het niet te kopiëren, maar mee te nemen in je eigen spel.” Voordat de IJslander Liverpool verruilde voor New York, kwam hij ook nog uit voor League two-club Dagenham & Redbridge FC en het Schotse Hibernian.

Bezig met laden …