voetbalzone

'Necid deed het goed, maar het is niet onmogelijk om hem te evenaren'

Bart Kruyt25 jul 2015, 14:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2015, 14:40
Advertentie

Zijn avontuur bij Nottingham Forest werd met slechts elf invalbeurten en geen enkel doelpunt niet wat hij ervan verwacht had, maar Lars Veldwijk is vastberaden om het in het nieuwe seizoen beter te doen. PEC Zwolle heeft de aanvaller teruggehaald naar Nederland en in Overijssel kan hij worden gezien als de opvolger van Tomás Necid. Die maakte vorig seizoen indruk bij PEC.

Necid maakte vorig seizoen veertien doelpunten, waarvan twaalf in de competitie en twee in de KNVB Beker. De vraag is of Veldwijk daar ook toe in staat is. "Ik weet niet waarom ik extra druk zou moeten hebben omdat ik de opvolger van Necid zou zijn", zegt hij tegen Helden. "Necid heeft het goed gedaan, maar het is niet onmogelijk om hem te evenaren. Het zou mooi zijn als ik er ook veertien kan maken. Je moet gewoon zelfvertrouwen hebben. Ik geloof erin."

Ron Jans wil Veldwijk eigenlijk niet vergelijken met Necid, maar geeft toe dat er wel wat overeenkomsten zijn tussen de aanvallers. "Lars moet bewijzen dat hij niet alleen in de Jupiler League doelpunten kan maken, maar ook eredivisiewaardig is. Ik denk dat hem dat gaat lukken", zegt de coach. In het seizoen 2013/14 maakte Veldwijk nog dertig competitietreffers voor Excelsior, dat mede hierdoor promoveerde naar de Eredivisie.

Bezig met laden …