voetbalzone

Nederlaag Kameroen zegt voorzichtige Van Marwijk weinig

Bart Kruyt14 jan 2010, 07:10
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 07:10
Advertentie
/

De nederlaag van Kameroen op de Afrika Cup moet de Nederlandse voetballiefhebbers goede hoop gegeven hebben met het oog op het WK. Bondscoach Bert van Marwijk verbindt minder conclusies aan de zeperd en blijft op zijn hoede. “De nederlaag zegt me weinig”, zei de keuzeheer in De Telegraaf.

Van Marwijk was samen met zijn assistent Dick Voorn aanwezig in Angola en zag Kameroen met 0-1 onderuit gaan tegen Gabon, een Afrikaanse voetbaldwerg. "Weliswaar was Kameroen de bovenliggende partij; ze creëerden weinig kansen”, concludeerde Van Marwijk. “Maar dit duel verbloemde de werkelijke kracht van Kameroen. We moeten ons geen zand in de ogen laten strooien.”

De bondscoach blijft erbij dat Kameroen een bijzonder lastige tegenstander zal worden voor Oranje. “Je ziet dat ze inhoud hebben, snelheid, power en goede voetballers. Tegelijkertijd lieten ze defensief wat steekjes vallen", analyseerde hij verder. Nederland treft Kameroen op 24 juni in Kaapstad en speelt verder in de groepsfase nog tegen Japan en Denemarken.

Bezig met laden …