voetbalzone

Nederlaag tegen Wales is sportieve doodvonnis voor Burley

Daniel Cabot Kerkdijk16 nov 2009, 18:00
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2009, 18:00
Advertentie

De Schotse voetbalbond (SFA) heeft maandagavond de contractuele samenwerking met George Burley met onmiddellijke ingang verbroken. De bondscoach wordt verantwoordelijk gehouden voor de magere resultaten van het nationale elftal. Afgelopen zaterdag verloor Schotland in en tegen Wales met 3-0 en eisten de supporters het ontslag van Burley.

Gordon Smith, algemeen directeur van de SFA, sprak in de loop van de middag met het bondsbestuur, en was de berichtgever van het nieuws aan Burley. De bondscoach liet afgelopen weekeinde al weten dat hij dagen aan het roer van Schotland mogelijk geteld waren. De ruime nederlaag tegen een B-elftal van Wales werd door velen als een dieptepunt in de afgelopen jaren gezien.

In september, aan het eind van de desastreuze WK-kwalificatiecampagne, leek Burley al zijn congé te krijgen, maar de SFA koos toen voor de continuïteit van de keuzeheer. Na de nederlagen tegen Japan (2-0) en Wales (3-0) was de maat echter vol. De opvolger van Burley zal waarschijnlijk Walter Smith (Glasgow Rangers) of Craig Levein (Dundee United) worden.

Bezig met laden …