voetbalzone

‘Nederland, Chili en Australië maken zich nu zorgen, wij niet’

Daniel Cabot Kerkdijk06 dec 2013, 20:25
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2013, 20:25
Advertentie

Niet alleen Louis van Gaal en Vicente del Bosque repten na de WK-loting over een moeilijke poule. Hun collega's hadden de WK-finalisten van 2010 liever gemeden. "We hadden liever andere tegenstanders gehad", was Jorge Sampaoli, de Argentijnse bondscoach van Chili, eerlijk. "We weten dat het heel erg lastig gaat worden. We zullen hard moeten werken."

"Het is een zware loting", constateerde ook Ange Postecoglou, bondscoach van Australië. “We mogen tegen een paar van de beste voetballanden ter wereld spelen. Het zal een moeilijke opgave worden, maar we gaan proberen mee te doen.” Bij the socceroos is de Nederlander Han Berger technisch directeur. “We zullen zijn informatie goed gebruiken.”

Ruud Gullit waakt na de groepsloting voor te veel optimisme. “We moeten niet denken dat we na de openingswedstrijd tegen Spanje het zwaarste gehad hebben”, vertelde de oud-international tegen Voetbal International. “'Laten we alsjeblieft Chili niet onderschatten. Dat is een erg sterke ploeg. Bovendien hebben zij een voordeel: op hun eigen continent spelen Zuid-Amerikaanse landen vaak beter dan elders.”

Pepe Reina sprak over ‘een moeilijke groep’. “Ja, het wordt lastig. Maar Nederland, Chili en Australië maken zich zorgen, wij niet. Wij zijn wereldkampioen en een underdogrol is niet toepasselijk. We kijken erg uit naar de groepsfase.” Mexico zit in Groep A met Brazilië, Kroatië en Zuid-Korea. Mocht men een ronde verderkomen, dan wacht eventueel een ontmoeting met Nederland of Spanje. “We moeten ook realistisch zijn. Het is een moeilijke groep en de potentiële tegenstander in de knock-out fase is zelfs nog moeilijker”, erkende bondscoach Miguel Herrera.

Bezig met laden …