voetbalzone

'Nederland heeft zeker één van de beste elftallen van de wereld'

Daniel Cabot Kerkdijk02 jun 2010, 07:03
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 07:03
Advertentie

Het Nederlands elftal behoort bij het WK in Zuid-Afrika tot de favorieten. Dat zei Milovan Rajevac, de bondscoach van Ghana, dinsdagavond na de 4-1 nederlaag van zijn ploeg in De Kuip. Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Robin van Persie maakten de goals voor Oranje, dat zaterdagmiddag in de Amsterdam ArenA nog oefent tegen Hongarije.

"Oranje heeft één van de beste elftallen van de wereld", oordeelde de bondscoach, die het levenslicht in Servië zag. Rajevac vond de ruime nederlaag geen schande. "Tegen deze tegenstander kan dat gebeuren. Bovendien heb ik in deze fase van de voorbereiding vrijwel alle spelers een kans gegeven mee te doen. De vele wissels kwamen ons spel vooral tactisch niet ten goede.''

De voorbereiding van Ghana op de mondiale eindronde verloopt niet vlekkeloos. Zo is sterspeler Michael Essien niet van de partij door een opspelende knieblessure. Verder wilde Layrea Kingston de keuzeheer te lijf gaan toen hij te horen kreeg dat hij buiten de WK-selectie was gevallen. Ghana ontmoet in de groepsfase Duitsland, Servië en Australië.

Bezig met laden …