voetbalzone

‘Nederland is een paradijs voor mij, hier is zó veel ruimte om aan te vallen’

Peter Nusselder22 aug 2013, 11:45
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2013, 11:45
Advertentie

Het heeft een half jaar geduurd voordat Mattias Johansson gewend was bij AZ, maar inmiddels heeft de Zweedse rechtsback zijn trainer Gertjan Verbeek helemaal overtuigd en neemt hij de plaats in van Dirk Marcellis in de basis bij de Alkmaarders. Johansson heeft het dan ook uitstekend naar zijn zin.

/

De 21-jarige vleugelverdediger werd al in januari overgenomen van Kalmar FF, maar heeft de eerste maanden bij AZ nodig gehad om zich aan te passen. “Het heeft lang geduurd met Mattias”, vertelt Verbeek aan het Algemeen Dagblad. “Pas nu is hij weer de speler die ik ook in Zweden heb gezien, toen we hem daar aan het werk zagen bij Kalmar.”

Die speler maakte indruk op de coach van de Alkmaarse club door niet alleen in defensief opzicht zijn werk te doen, maar zich ook met de aanval te bemoeien. Johansson heeft nu ook bij AZ zijn draai gevonden en denkt de juiste keus te hebben gemaakt. “Nederland is namelijk een paradijs voor mij. In de Eredivisie is zó veel ruimte om aan te vallen. Als je dat vergelijkt met Zweden bijvoorbeeld, daar is het spel veel fysieker”, heeft de verdediger opgemerkt.

Bezig met laden …