voetbalzone

‘Nederland kan niet langer genegeerd worden, Robben beste van het WK’

Peter Nusselder24 jun 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 08:20
Advertentie

Het Nederlands elftal was maandagavond lange tijd de onderliggende partij tegen Chili, maar door doelpunten van de invallers Leroy Fer en Memphis Depay werd ook het derde groepsduel winnend afgesloten. In de achtste finale van het WK wacht nu een ontmoeting met Mexico.

voetbalzone

De buitenlandse media lijken te moeten wennen aan de wat minder offensieve speelwijze van Oranje, maar hebben respect voor de prestaties van het team van bondscoach Louis van Gaal. “De runner-up van het vorige WK kwam in Brazilië aan met veel twijfels, maar pakt het maximale aantal punten in een heel moeilijke poule. Nederland kan niet langer genegeerd worden”, schrijft Marca.

“Nederland wacht af en profiteert van de ruimte die het krijgt”, vervolgt het Spaanse dagblad, dat Arjen Robben prijst als uitblinker, ‘die niet te stoppen was’. BILD oordeelt nog lovender over de aanvaller van Bayern München. “De beste speler van dit WK speelt in de Bundesliga en dat is Robben! Hij sneed door de verdediging van Chili heen alsof het slagroom was”, merkt de Duitse krant op.

The Sun vestigt ook de aandacht op Van Gaal, die komend seizoen als trainer van Manchester United aan de slag gaat in Engeland. “Van Gaal bewijst dit toernooi dat hij de meester is van de cruciale wissels”, doelt het boulevardblad op de goals van de invallers Fer en Depay. “Elke wedstrijd krijgen de United-fans te zien wat voor een genie er na het WK naar Old Trafford komt.”

Bezig met laden …