voetbalzone

‘Nederland krijgt meer ruimte, een aanvaller als Robben kan dan toeslaan’

Thijs Post13 okt 2014, 16:10
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2014, 16:10
Advertentie

IJsland heeft nog nooit gewonnen van het Nederlands elftal, maar voor de confrontatie van maandag zien de eilandbewoners kansen. IJsland is prima begonnen aan de EK-kwalificatiereeks en volgens oud-prof en analyticus Jan van Halst heeft IJsland ook een prima team. Desondanks rekent Van Halst op een overwinning, omdat Nederland meer ruimte zal krijgen dan in de wedstrijd tegen Kazachstan. Dat duel werd, na een onverwachte achterstand, met 3-1 gewonnen door Oranje.

voetbalzone

“Een aanvaller als Arjen Robben kan dan toeslaan. Ik denk dat het met hangen en wurgen 0-1 wordt voor Nederland”, laat Van Halst weten aan Helden. Er zijn veel ogen gericht op Kolbeinn Sigthórsson, maar volgens Van Halst is ex-sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason ook een gevaarlijke klant. “De IJslanders hebben geen echte uitblinkers, maar zijn wel een sterk team.”

Van Halst speelde zelf een keer op IJsland, met Jong Oranje tegen Jong IJsland. Dat was volgens de analyticus ‘misschien wel de meest treurige wedstrijd’ die hij ooit speelde. Het duel van maandag is echter uitverkocht. “Robben en Robin van Persie trekken denk ik toch meer publiek dan Van Halst”, lacht hij.

Bezig met laden …