voetbalzone

Nederland lijkt geen optie voor PEC-goalgetter: 'Hij komt nu anders binnen'

Matthijs van Laar16 jun 2016, 17:29
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 17:29
Advertentie

Het heeft er de schijn van dat Lars Veldwijk niet terugkeert bij PEC Zwolle. De spits, die het afgelopen seizoen goed was voor veertien treffers en negen assists in de Eredivisie, wil opnieuw voor zijn kans gaan bij Nottingham Forest. Veldwijk stond daar ook het afgelopen seizoen onder contract, maar speelde op huurbasis in Zwolle.

/

Volgens zaakwaarnemer Wessel Weezenberg is Veldwijk met zijn ‘Engelse’ salaris onbetaalbaar voor veel Nederlandse clubs. “Hij begint waarschijnlijk gewoon aan het seizoen bij Nottingham. Een verhuur is vrijwel uitgesloten omdat zijn contract nog maar een jaar doorloopt”, vertelt hij aan Voetbal International.

Weezenberg wijst erop dat Nottingham een nieuwe trainer heeft, wat mogelijkheden biedt voor zijn cliënt. In de beginmaanden moet blijken of Veldwijk daadwerkelijk een serieuze kans krijgt bij the Tricky Trees. “Maar Lars komt na zo'n jaar in de Eredivisie natuurlijk wel anders binnen dan toen hij transfervrij overkwam van Excelsior, dat destijds in de Jupiler League speelde.”

Bezig met laden …