voetbalzone

Nederland stemde opvallend bij Ballon d'Or-uitreiking: Messi op plek vier

Lars Capiau05 nov 2023, 09:42
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:37
Advertentie

Namens Nederland stemde voetbaljournalist Frans van den Nieuwenhof op Erling Haaland als winnaar van de Ballon d'Or. Lionel Messi, die bij 65 van de 92 landen op de eerste plek eindigde, moest volgens de Nederlandse stem genoegen nemen met een vierde plek.

Kylian Mbappé werd als nummer twee gekozen. Julián Álvarez completeerde de topdrie en eindigde dus boven landgenoot Messi.

Kevin De Bruyne kreeg het laatste beschikbare plekje van Van den Nieuwenhof toegereikt en was volgens de oud-journalist van Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dus de vijfde beste speler van de wereld.

In de uiteindelijke rangschikking werd Messi dus overtuigend eerste. Haaland werd tweede, Mbappé legde beslag op de derde plek en De Bruyne werd vierde.

Rodri, een naam die door Nederland niet genoemd werd, eindigde in de algemene stemming op plek vijf, terwijl Álvarez zevende werd.

Werking Ballon d'Or
De uitslag van de Ballon d'Or wordt bepaald door honderd journalisten van de FIFA-wereldranglijst. De tophonderd landen op die ranglijst vaardigen elk een journalist af.

Zij mogen dan een topvijf samenstellen. De winnaar krijgt zes punten, de runner-up mag vier punten bijschrijven en de nummer drie verdient drie punten. De nummer vier en vijf krijgen respectievelijk twee punten en één punt voor hun selectie.

Bezig met laden …