voetbalzone

'Nederland wint de groep, wij richten ons op IJsland en Turkije'

Matthijs van Laar11 okt 2014, 14:37
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2014, 14:37
Advertentie
voetbalzone

Ondanks een uitstekende start, met zeges op Nederland en Turkije, blijft de Tsjechische bondscoach Pavel Vrba realistisch. Plaatsing voor het EK in Frankrijk blijft het hoofddoel en de wijze waarop doet niet ter zake. Streven naar de eerste plaats in groep A is volgens de keuzeheer dan ook nog altijd iets te veel van het goede.

Want alhoewel de Tsjechen drie punten voorstaan op Oranje, blijft de nummer drie van het voorbije WK volgens hem dé favoriet om de groep te winnen. "En het zegt niet veel dat Turkije nog geen punten heeft", voegde hij daar na de knappe 1-2 zege op de Turken aan toe. "Zij zijn altijd sterk en kunnen er nog bovenop komen." Vrba verwacht dat Tsjechië samen met IJsland en Turkije gaat uitmaken wie achter Oranje tweede wordt.

De eerste twee plaatsen in de groep geven recht op deelname aan het EK in Frankrijk, terwijl de nummers drie via play-offs alsnog een ticket kunnen bemachtigen. De beste nummer drie gaat overigens ook rechtstreeks naar het eindtoernooi, dat plaatsvindt in de zomer van 2016.

Bezig met laden …