voetbalzone

Nederland ziet Spanje, maar vooral Turkije reuzensprong maken op FIFA-ranking

Tom Rofekamp18 jul 2024, 10:46
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:51
Advertentie

Nu het EK en de Copa América voorbij zijn, heeft de FIFA de nieuwe wereldranglijst gepubliceerd. Nederland blijft daarop zevende, terwijl Europees kampioen Spanje van de achtste naar de derde plek klimt. Iets verder naar onderen maakt Turkije een reuzensprong: de tegenstander van Oranje in de kwartfinale gaat van de 42ste naar de 26ste plek.

De Turken zijn echter niet de grootste klimmer van de lijst. Venezuela, dat de kwartfinale van de Copa América haalde, klimt van de 54ste naar de 37ste plek.

Meer naar boven boeken ook Duitsland, Colombia en Uruguay flinke terreinwinst. Het EK-gastland gaat van de 16e naar de 13e plek, terwijl ook Copa América-finalist Colombia (12 -> 9) en halvefinalist Uruguay (14 -> 11) drie plekken stijgen.

België en Kroatië zijn de grote verliezers van de lijst. De zuiderburen strandden al in de achtste finale van het EK en moeten dat bekopen met een daling van drie plekken (3 -> 6).

Kroatië, dat nog derde werd in Qatar, haalde de knock-outfase niet eens en zakt eveneens drie plekken (9 -> 12).

Copa América-winnaar Argentinië blijft nog altijd aan kop, met Frankrijk als runner-up. EK-finalist Engeland klimt één plek, naar nummer vier.

De volgende update vindt medio september plaats, na de voorafgaande interlandperiode. Nederland speelt dan Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina (7 september) en Duitsland (10 september).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …