voetbalzone

Nederlander geniet bij Liverpool: ‘Elke dag met Klopp is een masterclass’

Erik van Dam10 nov 2015, 12:57
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2015, 12:57
Advertentie

Pepijn Lijnders vindt het prachtig om met Jürgen Klopp samen te mogen werken bij Liverpool. De bebrilde Duitser trok vorige maand naar Anfield om de erfenis van Brendan Rodgers op zich te nemen en werd met luid gejuich binnengehaald door de supporters. Zij hopen dat Klopp met hun club hetzelfde kan doen als hij bij Borussia Dortmund deed. Lijnders zegt dat het prettig samenwerken is met de Duitse coach.

voetbalzone

Lijnders arriveerde vorig jaar zomer bij Liverpool om de Onder-16 te trainen en een paar maanden geleden creëerde de club een nieuwe rol voor hem. De Nederlandse trainer kwam op voorspraak van Rodgers bij de A-selectie en kreeg daar de titel ‘first team development coach’. Rodgers verdween vorige maand ongewild van het toneel en nu rapporteert Lijnders zijn bevindingen dus aan Klopp.

“Iedere dag is een masterclass”, verklaart Lijnders, die eerder werkzaam was bij PSV en FC Porto, enthousiast. “Het is alsof je naar een congres gaat en daar een spreker ziet en hoort waarvan je denkt ‘wow’. Als je toch eens iedere dag met die spreker zou kunnen samenwerken, dat zou fantastisch zijn. Nou, dat is de situatie waarin ik mij nu bevind”, zegt Lijnders op de clubwebsite van the Reds. Hij legt de fans ook uit waar hij nu precies mee bezig is.

“We hebben dit jaar de Talent Group geïntroduceerd. De manager hoeft nu niet meer naar Kirkby om de beste talenten tussen 14 en 21 jaar te zien, maar ze komen naar Melwood toe. We hebben spelers van zestien jaar die wekelijks met het eerste meetrainen. Jongens zoals Ben Woodburn en Herbie Kane zien dan hoe Philippe Coutinho en Adam Lallana iets oplossen. Jonge spelers hebben geen kritiek nodig, maar een rolmodel. Dat is een bekend gezegde”, aldus Lijnders.

Bezig met laden …