voetbalzone

Nederlander helpt Toronto FC aan plek in halve finale Champions League

Daniel Cabot Kerkdijk15 mrt 2012, 06:45
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2012, 06:45
Advertentie

Toronto FC heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de CONCACAF Champions League. Het team van trainer Aron Winter won op bezoek bij Los Angeles Galaxy, het team van David Beckham en Robbie Keane, met 1-2. Het heenduel in Los Angeles was vorige week in een gelijkspel geëindigd: 2-2.

/

Na ruim een half uur spelen stond Nick Soolsma aan de basis van de 0-1 van Ryan Johnson, die doelman Josh Saunders met een rake kopbal passeerde. Tien minuten na rust passeerde Ty Harden zijn eigen doelman en stonden beide teams gelijk. Na ruim een uur spelen rondde Soolsma voorbereidend werk van Johnson met links af en schoot hij de Canadese club naar de halve finales van het toernooi.

Toronto FC speelt in de halve finale tegen Santos Laguna. Het Mexicaanse team van woensdag voor eigen publiek met liefst 6-1 te sterk voor Seattle Sounders, dat het heenduel nog met 2-1 had gewonnen. In de andere halve finale speelt Monterrey tegen de winnaar van het duel tussen Isidro Metapán en UNAM.

Bezig met laden …