Nederlander is met zeer fraai doelpunt goud waard voor Fenerbahçe

Demen Bulbul29 dec 2019, 17:54
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2019, 17:54

Fenerbahçe heeft opnieuw goede zaken gedaan in de Turkse Süper Lig. De grootmacht uit Istanbul won de uitwedstrijd tegen Rizespor zondagavond met 1-2 en boekte zo zijn derde overwinning uit de laatste vier competitieduels. Fenerbahçe is Besiktas weer gepasseerd op de ranglijst en staat met 31 punten uit 17 wedstrijden vierde.

Deniz Türüc was aan de Zwarte Zee goud waard voor Fenerbahçe. De geboren Enschedeër kon rekenen op een basisplaats en betaalde het vertrouwen van trainer Ersun Yanal na dertien minuten spelen uit met een fraai doelpunt. Türüc mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en schoot uiteindelijk hard en mooi raak voor de 0-1.

Fenerbahçe beleefde zo een voortvarende start, maar amper vijf minuten na de openingstreffer van Türüc wist Rizespor alweer langszij te komen. Mohamed Abarhoun gaf na een hoekschop van dichtbij het laatste zetje en tekende zo voor de 1-1. Rizespor wist daarna lang gelijke tred te houden met Fenerbahçe, maar twintig minuten voor wist Jailson met een knal van dik 25 meter alsnog het verschil te maken voor de Gele Kanaries. Garry Rodrigues deed de laatste tien minuten als invaller mee bij Fenerbahçe; Ferdi Kadioglu zat de gehele wedstrijd op de bank.