voetbalzone

Nederlander Schans gaat rol bekleden als adviseur bij Chinese bond

Erik van Dam16 nov 2010, 18:46
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2010, 18:46
Advertentie

De Chinese voetbalbond (CFA) gaat luisteren naar adviezen van de Nederlander Arie Schans. Schans geniet in ons land weinig bekendheid, maar heeft wel functies als bondscoach van Bhutan en Namibië en trainer van Oita Trinita uit Japan op zijn naam staan. Ook werd hij al eens kampioen van China met Changchun Yatai. Aan Voetbal International legt hij zijn nieuwe rol uit.

“Ik ben werkzaam in China als technisch adviseur voor de club Nanchang Hengyuan”, geeft Schans te kennen. “Ik ben bij deze club terecht gekomen op voorspraak van de huidige bondscoach van het Chinese nationale elftal, Gao Hongbo. Met hem had ik in 2007 een jaar samen gewerkt bij Changchun Yatai, met wie we dat jaar kampioen werden in China.”

“Waarschijnlijk heeft de Chinese bond daardoor gedacht dat de combinatie Gao Hongbo en Arie Schans wel aardig klikt, want gisteren heb ik daar een contract als adviseur getekend tot na de Azië Cup die van 7 tot 29 januari 2011 in Qatar wordt gespeeld. Eén en ander is tot stand gekomen met toestemming van Nanchang Hengyuan, waar ik in februari weer op het veld dien te staan.”

Bezig met laden …