voetbalzone

Nederlander sprak met Mourinho voor vertrek: 'Hij zei dat ik mocht blijven'

Matthijs van Laar29 sep 2015, 14:14
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2015, 14:14
Advertentie
voetbalzone

Nathan Aké droomt nog altijd van een doorbraak in de hoofdmacht van Chelsea, maar voor het zover is moet de jonge verdediger annex controleur ervaring opdoen. Na eerder verhuurd te zijn geweest aan Reading, streek de twintigjarige ex-Feyenoorder in augustus neer bij Premier League-promovendus Watford.

Bij die keuze ging Aké niet over één nacht ijs, vertelt hij in de Daily Express. “Ik heb met José Mourinho gesproken en hij zei dat ik kon blijven. Ik vertelde hem dat ik dat ik dit jaar veel aan spelen toe wil komen. Dat begreep hij. Onze relatie is goed. Hopelijk kan ik mezelf bewijzen, zodat ik volgend jaar terug kan komen bij Chelsea.”

Aké stapte in de zomer van 2011 over van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Chelsea, waar hij tot nog toe 526 minuten, verdeeld over 12 duels, mocht maken in de hoofdmacht. Voor Watford kwam de jongeling tot nog toe drie keer in actie. Alleen in het duel met Preston North End in de strijd om de Capital One Cup (1-0 verlies) startte de jeugdinternational echter in de basis.

Bezig met laden …