voetbalzone

‘Nederlander’ Walsh droomt in België: ‘Ik wil het grote Oranje bereiken’

Thijs Post19 dec 2014, 16:30
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2014, 16:30
Advertentie

Sandy Walsh heeft nog nooit in Nederland gewoond, maar het is zijn ultieme droom om in het Nederlands elftal te spelen. De negentienjarige verdediger is goed op weg, want hij is al actief geweest voor het Nederlandse B-elftal. Aan Racing Genk-speler Walsh kleeft een bijzonder verhaal: hij is de zoon van een Engelse vader, een Nederlandse moeder, hij werd geboren in Italië en groeide op in Frankrijk en België. De negentienjarige Walsh heeft wat te kiezen, maar hij gaat voor Oranje.

voetbalzone

Op jonge leeftijd belandde hij in de jeugd van Anderlecht. “Mijn moeder heeft op een gegeven moment het initiatief genomen en in Nederland de KNVB op de hoogte gebracht van mijn bestaan”, lacht Walsh in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Sinds mijn veertiende speel ik daardoor voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje.” Toen de Nederlandse opa van Walsh overleed, beloofde hij er alles aan te doen om het grote Nederlands elftal te halen.

Walsh is bij Genk in het bezit van een aflopende verbintenis. Gaat hij voor een avontuur in Nederland? “Onlangs had ik over de app contact met Anwar El Ghazi. Hij zei ook dat in Nederland moest komen voetballen. We gaan het zien. Als ik mijn contract hier niet verleng, is de kans groot dat ik in de Eredivisie terechtkom”, vertelt hij.

Bezig met laden …