voetbalzone

Nederlanders bij Aachen verder zonder trainer en assistent Van der Luer

Peter Nusselder13 sep 2011, 11:47
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2011, 11:47
Advertentie

Alemannia Aachen moet op zoek naar een nieuwe technische staf. De club uit de 2. Bundesliga heeft hoofdtrainer Peter Hyballa ontslagen en heeft ook zijn Nederlandse assistent Eric van der Luer de laan uitgestuurd. De Nederlanders Anouar Hadouir, Boy Waterman en Bas Sibum spelen in Aken.

Alemannia haalden uit de eerste zeven wedstrijden op het tweede niveau in Duitsland slechts drie punten en bezet daarmee de laatste plaats. De clubleiding in Aken had er geen vertrouwen meer in dat het trainersduo voor betere resultaten zou gaan zorgen. “De relatie tussen de technische staf en de selectie is in de afgelopen weken slechter geworden”, legt technisch directeur Erik Meijer uit op de officiële website van zijn club.

“Na overleg hebben we besloten de samenwerking te beëindigen, omdat de club niet meer gelooft in sportief succes in deze samenstelling”, vervolgt de Nederlandse beleidsbepaler. “De schuld ligt niet louter bij de technische staf, er zijn ook nog andere redenen”, voegt Meijer daar nog wel aan toe. Ralf Gaive, de coach van de beloften van Alemannia, staat voorlopig voor de groep bij Aachen.

Bezig met laden …