voetbalzone

Nederlanders bij Lazio krijgen na derbynederlaag nieuwe hoofdtrainer

Bart Kruyt03 apr 2016, 19:42
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2016, 19:42
Advertentie

Stefano Pioli is zijn baan kwijt. De hoofdtrainer van Lazio stond vanwege het slechte seizoen van de hoofdstedelingen eigenlijk al maandenlang onder druk en na de nederlaag in de derby tegen AS Roma heeft het bestuur besloten om in te grijpen en Pioli te ontslaan. Simone Inzaghi, die al bij Lazio werkzaam was in de jeugdopleiding, zal het seizoen als interim-trainer afmaken.

/

Pioli stond sinds de zomer van 2014 voor de groep bij Lazio en kende een prima eerste seizoen, maar een veel slechter tweede jaar. Lazio werd uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League, bleef ook niet lang in de Europa League, sneuvelde in de Coppa Italia en ging in de competitie al tien keer onderuit. De enige overgebleven doelstelling van dit seizoen was het winnen van de Derby della Capitale, maar Roma was zondagmiddag met 4-1 te sterk.

Na deze nederlaag verschenen er in de Italiaanse media al direct geruchten over een vertrek van Pioli en Lazio bevestigt nu via de officiële website dat de hoofdtrainer van Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna is ontslagen.

Bezig met laden …