voetbalzone

Nederlanders in zwaar weer bij Newcastle: 'We're shit and sick of it!'

Matthijs van Laar09 jan 2016, 22:50
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 22:50
Advertentie

De fans van Newcastle United hebben het even helemaal gehad met hun club en manager Steve McClaren. The Magpies staan al het gehele seizoen onderin de Premier League en tot overmaat van ramp volgde zaterdagmiddag uitschakeling in de derde rond van de FA Cup. Watford bleek met 1-0 te sterk voor Newcastle, dat zich nu volledig kan richten op de strijd tegen degradatie.

voetbalzone

Nadat Troy Deeney er op slag van rust 1-0 van had gemaakt voor Watford, begonnen de meegereisde fans zich te roeren. “We’re shit and we’re sick of it”, zongen zij, om vervolgens massaal ‘we willen ons geld terug!’ te roepen vanuit het uitvak. Ook het ‘attack, atttack, attack’ uit onvrede over het vertoonde spel rolde geregeld van de tribunes. Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum maakten het van dichtbij mee: zij stonden in de basiself.

Zomeraankoop Florian Thauvin, die voor veel geld overkwam van Olympique Marseille, was na afloop het mikpunt van de supporters. De Fransman werd toegebeten dat hij het shirt van Newcastle United niet waard is. Het verlaten van het veld door de spelers werd vervolgens begeleid met een striemend fluitconcert. Ook McClaren moest het diverse keren ontgelden. De laatste zege van de nummer achttien van de Premier League dateert alweer van 13 december, toen Tottenham Hotspur verrassend met 1-2 werd verslagen.

Bezig met laden …