voetbalzone

Nederlandse analytici diep onder de indruk: ‘Waanzinnig, heerlijk, briljant!’

Mart van Mourik14 jun 2023, 23:31
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 23:31
Advertentie

Luka Modric maakt veel indruk op meerdere Nederlandse analytici. Woensdagavond was Kroatië na verlenging met 2-4 te sterk voor het Nederlands elftal in de halve finale van de Final Four, mede dankzij een uitstekend optreden van de 37-jarige middenvelder. Modric was zelf eenmaal trefzeker en versierde de strafschop die tot de 1-1 van Kroatië leidde.

Er leek weinig aan de hand voor Oranje, totdat Gakpo tien minuten na rust rond zijn eigen zestien de bal niet goed aannam en niet rekende op Modric. De aanvaller van Liverpool hield het shirt van laatstgenoemde vast, waarna er een strafschop volgde. Kramaric ging achter de bal staan en stuurde Bijlow de verkeerde hoek in: 1-1. Modric zette zelf de 2-4 eindstand op het scorebord uit een strafschop, die werd toegekend na een onfortuinlijke overtreding van Tyrell Malacia in het zestienmetergebied.

De analytici zijn zeer lovend over het optreden van de middenvelder van Real Madrid. “Luka Modric in één woord briljant. Altijd en eeuwig die extra paar seconden voor zichzelf creërend. Zijn passing is ook echt extreem!”, zo schrijft Marciano Vink op Twitter. Tegelijkertijd laat ook commentator Vincent Schildkamp zich lovend uit over Modric. Even serieus: wat een masterclass weer. Versnellen, vertragen, passeren, passen. Wat een genot”, aldus Schildkamp.

Na afloop van de reguliere speeltijd gaf analyticus Pierre van Hooijdonk, te gast in de studio van de NOS, aan een speler van ‘absolute wereldklasse’ te hebben gezien. Collega-analist Rafael van der Vaart trekt een vergelijkbare conclusie. “Het Kroatische middenveld is waanzinnig sterk. Wat hebben we de tweede helft en in de verlenging genoten van Luka Modric. Hij is 37, maar hij ziet echt alles. Hij doet echt alles goed. Petje af. Fantastisch ook van het Nederlandse publiek. Hij is in alles een voorbeeld. Heerlijk!”, besluit Van der Vaart.

Bezig met laden …