voetbalzone

‘Nederlandse clubs hadden geen interesse, maar technisch is hij Europese top’

Robin Bruggeman02 aug 2016, 21:36
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 21:36
Advertentie

Rafael van der Vaart is na een tegenvallend jaar bij Real Betis waarschijnlijk op weg naar de uitgang en de middenvelder is dus op zoek naar een club om zijn loopbaan voort te zetten. De 109-voudig international werd even genoemd bij zijn oude club Ajax, terwijl hij onlangs nog gezien werd op de tribune bij de Deense topclub FC Midtjylland. Volgens Arno Vermeulen is een verhuizing naar Denemarken niet eens zo onwaarschijnlijk voor Van der Vaart.

/

“Ik denk dat de kans groot is dat er niet zoveel clubs in hem geïnteresseerd zijn op dit moment, dus dan moet je kiezen voor een club die dat wel is”, vertelt de analist aan het Deense TV 2 Sport. “Hij heeft geprobeerd om terug te keren naar Nederland, maar daar waren de topclubs niet geïnteresseerd. Hij is nu dus ergens anders op zoek naar een club en dat lijkt Denemarken te zijn geworden.”

“Als hij fit is, zou hij zonder meer een goede aankoop zijn. Technisch gezien hoort hij nog steeds bij de besten van Europa, maar hij is geen moderne middenvelder die zestig of zeventig meter van het veld bestrijkt”, gaat Vermeulen verder. “Hij moet bij een goed team spelen, dat verzorgd voetbal speelt op de helft van de tegenstander, een topclub met andere woorden.”

Eén van de redenen dat Van der Vaart met een transfer naar Denemarken in verband wordt gebracht is zijn relatie met Estevana Polman, die daar op hoog niveau handbal speelt: “Ik heb ze een aantal keer samen gezien en ze zijn erg verliefd. Hij weet dat zijn loopbaan het einde nadert en zij is nog begin twintig en zal nog jaren aan de top spelen. Zij kan inderdaad een grote rol spelen in zijn beslissing om naar Denemarken te komen”, sluit Vermeulen af.

Bezig met laden …