voetbalzone

Nederlandse en Duitse clubs azen op ‘ontzettend loyale Mo’

Daniel Cabot Kerkdijk01 okt 2014, 07:10
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2014, 07:10
Advertentie
voetbalzone

De kans is groot dat de wegen van Mohamed El Makrini en SC Cambuur aan het einde van het seizoen scheiden. De middenvelder heeft de gesprekken over de verlenging van zijn aflopende verbintenis voorlopig gestaakt. De alom begeerde El Makrini, 27 jaar, wil naar eigen zeggen pas na januari over zijn sportieve toekomst nadenken.

Volgens De Telegraaf hebben clubs uit de Nederlandse subtop en de 2. Bundesliga belangstelling voor El Makrini, die captain van Cambuur is. De directie geeft aan niet te kunnen blijven wachten. “Dan moeten we op zoek naar een nieuwe nummer zes”, stelt technisch manager Marcel Keizer. El Makrini hoeft niet te vrezen voor consequenties van zijn trainer, zoals dat elders vaker is gebeurd.

Mo is altijd ontzettend loyaal en eerlijk. Hij heeft eerder al gezegd dat hij straks 28 is en misschien nog een mooie stap wil maken”, laat trainer Henk de Jong weten. De oefenmeester hoopt dat ook Lucas Bijker, Wout Droste, Michiel Hemmen en Erik Bakker ervoor kiezen om hun aflopende contract te verlengen. Met laatstgenoemde zit de directie al om de tafel. Doelman Leonard Nienhuis kan zijn doorlopende contract verlengen, terwijl komende maand een poging wordt gedaan om het in januari aflopende huurcontract van Albert Rusnak tot het einde van dit seizoen te verlengen.

Bezig met laden …