voetbalzone

Nederlandse enclave bij AEK Larnaca maakt zich toch op voor Europa

Robert Smid19 mei 2011, 11:14
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2011, 11:14
Advertentie
/

AEK Larnaca heeft via een flinke omweg er toch voor weten te zorgen dat het aankomend jaar Europees voetbal kan spelen. De Cypriotische formatie, waar meerdere Nederlanders momenteel hun brood verdienen, heeft het voornamelijk aan Omonia Nicosia te danken dat er uiteindelijk alsnog kwalificatie voor Europa League-voetbal is afgedwongen.

Het leek er een hele lange tijd op dat AEK Larnaca zich tevreden moest stellen zonder het behalen van Europees voetbal. Alleen als Omonia Nicosia de bekerfinale van Apollon Limassol zou winnen, kreeg AEK Larnaca een Europees ticket. En dat gebeurde woensdag; in de reguliere speeltijd stond het 1-1, maar Omonia Nicosia bleek uiteindelijk beter in het nemen van strafschopen.

Het is voor de ploeg van trainer Ton Caanen een mooi vooruitzicht. De Nederlander werkt samen met technisch directeur Jordi Cruijff en heeft inmiddels al meerdere Nederlanders naar het eiland in de Middellandse Zee gehaald. Zo stonden Kevin Hofland, Gregoor van Dijk, Edwin Linssen en Danny Schenkel dit seizoen onder contract bij de Cyprioten.

Bezig met laden …