voetbalzone

Nederlandse investeringsmaatschappij grijpt naast Standard Luik

Bart Kruyt23 jun 2011, 13:15
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2011, 13:15
Advertentie

De supporters krijgen hun zin: Standard Luik komt niet in Nederlandse handen. De Nederlandse investeringsmaatschappij Value8 had de beste papieren om de Belgische topclub over te nemen, maar kon niet rekenen op de steun van de fans. Standard maakt in een officieel statement op de eigen website bekend dat de aandelen van de club niet naar Value8 gaan.

Standard wordt gekocht door Roland Duchâtelet, de huidige voorzitter van Sint-Truiden. Donderdagochtend werd dit nieuws al naar buiten gebracht door de Vlaamse pers en in de middag volgde de bevestiging van Standard. Duchâtelet betaalt 41 miljoen euro voor de bekerwinnaar en stopt als voorzitter van Sint-Truiden, waar hij jarenlang de sterke man was.

De 64-jarige zakenman en politicus, die miljoenen verdiende met zijn verschillende bedrijven, kocht de aandelen van hoofdaandeelhoudster Margarita Louis-Dreyfus. Nadat haar man en eigenaar van Standard Robert Louis-Dreyfus in 2009 overleed, wilde zij haar belang van de hand doen. De voltallige raad van bestuur van Standard stapt na de overname op.

Bezig met laden …