voetbalzone

Nederlandse journalisten ergeren zich kapot aan optreden één speler van Oranje

Mart van Mourik21 jun 2024, 21:58
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:14
Advertentie

Veel Nederlandse journalisten wijzen naar Memphis Depay als absolute dissonant van de eerste helft van het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk. Met name vanwege het vele balverlies krijgt de aanvaller van Oranje een dikke onvoldoende.

Tijdens het eerste bedrijf is het vele balverlies van Memphis opvallend. De spits van het Nederlands elftal verloor al meermaals de bal, bovendien op gevaarlijke plekken.

Henk Spaan maakt enkele minuten voor rust duidelijk dat hij pleit voor een wissel van Memphis. “Als je niks goed doet, mag je dan gewisseld worden?”, aldus de journalist op X, die zijn bericht afsluit met #memphis.

Tegelijkertijd laat Alfred Meester, journalist van de Leeuwarder Courant, weten dat hij zich ergert aan zowel Memphis als aan de dienstdoende arbiter, Anthony Taylor. “Depay en Taylor zijn het ergst vandaag.”

Ook Stan Wagtman, journalist van NU.nl, stoort zich aan de aanvalsleider. “Memphis lijdt bepaald niet voor het eerst in deze eerste helft balverlies, waardoor nu een vrije trap voor Frankrijk ontstaat. Voorlopig speelt de spits van Oranje (weer) ongelukkig.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …