voetbalzone

Nederlandse militairen vinden KV Mechelen-spelers 'stelletje wijven'

Peter Nusselder28 jun 2011, 12:47
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 12:47
Advertentie

KV Mechelen-coach Marc Brys heeft zijn spelers getrakteerd op een bijzondere trainingsdag; de voetballers kregen onder leiding van vijf Nederlandse militairen in Tilburg onder meer een hindernissenparcours, een bootrace met zelfgemaakte vlotten en een drilsessie voor de kiezen.

“Dit is het traagste zootje dat ik ooit gezien heb, stelletje wijven uit Mechelen”, tekende de Gazet van Antwerpen op uit de mond van een van de militairen, die hun werk met plezier deden. Brys' idee voor de teambuilding is niet nieuw: eerder moesten de spelers van FC Den Bosch eraan geloven, toen de Belg daar trainer was. De oefenmeester gelooft dan ook in zijn aanpak.

“Dit was dé manier om de teamgeest aan te scherpen. Niemand beseft het belang van een team zo goed als het leger. Door de hitte waren de oefeningen heel verregaand. De spelers kwamen in extreme situaties, maar ze gingen er ver in mee. Ik verwachtte meer weerstand. De teambuilding heeft interessante zaken belicht. Iedereen zegt dat Mechelen geen leiders heeft, wel ik heb er toch weer een paar zien opstaan”, aldus Brys.

Bezig met laden …