voetbalzone

Nederlandse sensatie getipt als opvolger Mourinho: 'Dat was geen toeval'

Matthijs van Laar08 dec 2015, 20:28
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 20:28
Advertentie

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft nog alles te bewijzen bij Queens Park Rangers, maar voormalig baas Ben Robinson kent geen twijfel. De eigenaar van Hasselbainks ex-club Burton Albion ziet de oud-international van Oranje op termijn een functie bekleden in de top van de Premier League. “Geen enkel probleem”, zegt hij in de Daily Mirror.

voetbalzone

Hasselbaink leidde Burton afgelopen seizoen van de League Two naar de League One, waarin de ploeg dit jaar bovenin meedraait. Die goede prestaties bleven niet onopgemerkt bij QPR, dat de oefenmeester vorige week aanstelde als vervanger van Chris Ramsey. Volgens Robinson zal het niet lang duren voor de échte top voor de Nederlander op de stoep staat.

“Zijn winstpercentage bij ons (64 procent) was geen toeval. Als ik Chelsea was, zou ik Jimmy zo binnenhalen”, zegt hij. “Ervan uitgaande dat ze José Mourinho willen lozen, natuurlijk. Ik zeg daarmee niet dat ze Mourinho moeten ontslaan, maar als dat gebeurt, is Jimmy een geweldige kandidaat. Hij is een slimme, pientere man. De spelers hielden van zijn trainingen.”

Ook de oprechtheid van Hasselbaink deed het goed bij zijn spelers en bij Robinson zelf. “Toen hij hier vertrok was hij de slechtst betaalde manager in de League One, dat kan ik je verzekeren. Maar hij is niet naar QPR gegaan voor het geld. Hij wilde een stap hogerop maken. Al neemt dat niet weg dat zijn inkomen nu waarschijnlijk is vertienvoudigd”, grapt hij tot besluit.

Bezig met laden …