voetbalzone

‘Nederlandse spelers waren minder succesvol, maar dat gebeurt mij niet’

Peter Nusselder24 sep 2014, 17:34
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2014, 17:34
Advertentie

FC Twente heeft afgelopen zomer tevergeefs een poging gedaan om Chris David terug naar Enschede te halen. De 21-jarige middenvelder, die de Tukkers in januari 2013 verruilde voor Fulham, stond in de belangstelling van zijn ex-club. Felix Magath verhinderde echter dat David vertrok.

voetbalzone

De opvolger van Martin Jol, die David ruim anderhalf jaar geleden naar the Cottagers haalde, en René Meulensteen is inmiddels zelf ook alweer ontslagen door Fulham. De Duitse oefenmeester stak er tijdens de zomerse transferperiode echter nog wel een stokje voor dat David weer bij Twente zou gaan voetballen. “Ik heb nog een doorlopend contract en meneer Magath wilde me niet laten gaan”, vertelt de middenvelder aan Voetbal International.

“Toen wist ik genoeg, dan blijf ik en ga ik er alles aan doen om zo veel mogelijk wedstrijden te spelen in de Championship”, zegt David, die met Fulham uit de Premier League degradeerde. De voormalig Nederlands jeugdinternational wil zich dolgraag bewijzen in Engeland. “Ik ken de verhalen van Nederlandse spelers die al jong naar het buitenland zijn gegaan en daarna minder succesvol waren. Dat gaat mij niet gebeuren. Ik wil het tegendeel bewijzen.”

Bezig met laden …