voetbalzone

'Nederlandse spelers zijn allemaal niet zo goed als sommigen zelf denken'

Matthijs van Laar23 mrt 2016, 08:35
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 08:35
Advertentie
/

Markus Henriksen denkt te weten wat er mis is met het Nederlandse voetbal. De spelmaker van AZ is inmiddels alweer 3,5 jaar actief in de Eredivisie en maakt de ontwikkeling van jonge talenten van dichtbij mee. In Voetbal International uit hij felle kritiek op. “Nederlandse voetballers mogen wel harder zijn voor zichzelf, veel meer van zichzelf eisen.”

De 23-jarige Noor noemt het doodzonde dat Oranje er komende zomer niet bij is op het EK in Frankrijk. Aan de kwaliteit ligt dat volgens hem niet. “Maar de grote sterren van het Nederlandse voetbal worden ook ouder, zij moeten langzaam worden vervangen. Maar wat er daarna komt, is echt minder”, is hij kritisch. “Ze zijn allemaal niet zo goed als sommigen zelf denken.”

In Nederland moet meer de nadruk komen te liggen op het teamaspect, in plaats van te focussen op individueel talent. Hij wijst op zijn eigen land, maar ook op IJsland, dat ondanks een zeer beperkte aanwas van onderuit toch aanwezig is op het EK. “Daar moeten andere landen echt van leren. Met kracht, mentaliteit en teamwork kun je tegenwoordig heel ver komen. Pas als die facetten dik in orde zijn, kunnen voetbalkwaliteiten de doorslag geven.”

Bezig met laden …