voetbalzone

Nederlandse stemmers kozen voor Hazard en Bayern-duo in World XI

Bart Kruyt11 jan 2016, 18:00
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 18:00
Advertentie

Eden Hazard was in het kampioensjaar erg belangrijk voor Chelsea, maar is in het lopende seizoen geen schim van de speler die hij vorig seizoen was. De Belg is hopeloos uit vorm en heeft al sinds mei (!) geen doelpunt meer weten te maken voor zijn Engelse werkgever. Toch verdiende Hazard volgens de Nederlandse stemmers een plekje in het FIFPro Wereldelftal van het Jaar.

voetbalzone

Het ‘Nederlandse’ team van het jaar verschilt op een paar posities van het daadwerkelijke team van het jaar. Zo staan Philipp Lahm en David Alaba in de defensie, in plaats van Dani Alves en Marcelo. Op het middenveld krijgt Hazard de voorkeur boven Luka Modric; op de overige posities zijn er geen verschillen.

Dit betekent dat de Nederlandse stemmers landgenoot Arjen Robben links hebben laten liggen: de aanvaller van Bayern München vormde vorig jaar nog een voorhoede met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar moet zijn plekje nu afstaan aan Neymar.

De keuze van Nederland voor de FIFA FIFPro World XI: Neuer; Lahm, Ramos, Thiago Silva, Alaba; Pogba, Hazard, Iniesta; Ronaldo, Messi en Neymar.

Bezig met laden …