Nederlandse tandem van Leverkusen is ongrijpbaar en knipoogt naar Koeman

Tom Rofekamp12 mrt 2023, 18:24
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2023, 18:24

Bayer Leverkusen heeft het competitieduel met Werder Bremen zondag 'op zijn Nederlands' gewonnen. Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong legden de basis voor de 2-3 overwinning van die Werkself, terwijl laatstgenoemde ook nog aangever was bij de treffer van Bakker. Leverkusen kruipt door de overwinning richting de achtste plek in de Bundesliga; Werder blijft elfde.

Met Frimpong en Bakker verschenen twee van de drie Nederlanders van Leverkusen aan de aftrap. Eerstgenoemde zit bij de Oranje-voorselectie van Ronald Koeman voor de interlandperiode eind maart. Daley Sinkgraven begon op de bank en zou pas twee minuten voor tijd in het veld komen. Hij zag de tandem Frimpong-Bakker in minuut 34 voor het eerst beslissend zijn. Frimpong, mee opgekomen op rechts, 'chipte' een voorzet richting het zestienmetergebied, waar Bakker zich had gemeld. De linkspoot nam aan op zijn borst en volleerde kiezelhard achter Werder-doelman Jiri Pavlenka.

Daarmee maakte Bakker de 1-1: Marvin Ducksch had Werder vier minuten daarvoor al op voorsprong gezet. Even na rust was het de beurt aan Frimpong. Weer bevond de back zich in de vijandige zestien, waar hij met links zijn geluk besloot te beproeven. De bal zeilde via een Werder-verdediger langs Pavlenka: 1-2. Die stand leek lang intact te blijven, maar in het slot werd er nog tweemaal gescoord. Adam Hlozek zette namens Leverkusen eerst de 1-3 op het scorebord, voordat Niclas Füllkrug het slotakkoord verzorgde.