voetbalzone

Nederlandse voetballer in Italië verdacht van matchfixing

Daniel Cabot Kerkdijk30 jun 2015, 08:30
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2015, 08:30
Advertentie

Jens Janse wordt door de Italiaanse justitie verdacht van betrokkenheid bij matchfixing, zo meldt De Telegraaf dinsdag. De 29-jarige verdediger van Serie B-club Ternana, die in het verleden bij NAC Breda en Willem II actief was, ontkent alle aantijgingen.

voetbalzone

Een bekentenis van Catania-voorzitter Antonino Pulvirenti heeft een nieuw omkoopschandaal in Italië aan het licht gebracht. Catania koerste vorig seizoen af op degradatie uit de Serie B en Pulvirenti nam contact op met diverse partijen om uitslagen van wedstrijden te beïnvloeden. Hij wilde voorkomen dat zijn club zou degraderen naar de Lega Pro, het derde niveau van Italië.

Catania was in april met 2-0 te sterk voor Ternana, de werkgever van Janse. Dat duel is een van vijf wedstrijden die onder verdenking staan. Alle ontmoetingen werden door Catania in winst omgezet. De Telegraaf schrijft dat in afgetapte telefoongesprekken over feesten, ‘meisjes’ en ‘treinen’ werd gesproken. De laatste twee termen werden volgens de Italiaanse justitie gebruikt om aan te geven welke spelers moesten worden omgekocht.

‘De Nederlandse blondine Jessica’ is volgens Italiaanse justitie in werkelijkheid Janse, die een opzettelijke fout bij het tweede doelpunt zou hebben gemaakt. De kans is zeer groot dat Catania, dat op een veilige vijftiende plaats eindigde, wordt teruggezet naar de Lega Pro. Bovendien dreigt een flinke puntenstraf, terwijl Pulvirenti voor het leven geschorst zal worden.

Bezig met laden …