voetbalzone

‘Nee hoor, het was geen Milik-dag, het was echt Johan Cruijff-dag’

Robin Bruggeman03 apr 2016, 20:27
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2016, 20:27
Advertentie

Ajax stond zondagmiddag voor en tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle uitvoerig stil bij het overlijden van clubicoon Johan Cruijff afgelopen week. Op het veld zetten de Amsterdammers dat eerbetoon kracht bij door de bezoekers met 3-0 naar huis te sturen, onder meer door twee doelpunten van spits Arek Milik.

/

De Pool keek na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports met bescheidenheid terug op zijn prestatie: “Nee, het was geen Milik-dag, het was echt Johan Cruijff-dag. Het was een mooi eerbetoon aan Johan en gelukkig waren we nog geconcentreerd voor de wedstrijd.” Milik heeft er dit seizoen inmiddels al achttien in liggen, maar hij wil de lof vooral toewijzen aan de rest van het team. Volgens de spits barst Ajax van het zelfvertrouwen en hoeft het dit goede spel nog maar even vol te houden om kampioen te worden.

Milik is de laatste weken een zekerheidje in het team van Frank de Boer, maar aan het begin van het seizoen koos de oefenmeester ook veelvuldig voor andere opties. Het verschil met een aantal maanden geleden is dat de Pool het nu wél laat zien: “Of het ook met vertrouwen te maken heeft? Luister, hij speelt bij een topclub. We kunnen niet wachten tot iemand eindelijk een keer in vorm is, je moet gewoon presteren. Daarom stelde ik soms iemand anders op, maar in de vorm die hij nu heeft twijfel ik geen seconde over wie ik als spits moet opstellen”, vertelt de trainer.

Bezig met laden …