voetbalzone

'Nee, ik had vroeger geen sjaaltje boven mijn bed van deze club'

Bart Kruyt07 jul 2011, 08:00
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2011, 08:00
Advertentie

Sparta Rotterdam wilde Johan Voskamp graag voor de club behouden, maar was kansloos toen Slask Wroclaw de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van de aanvaller stond op tafel legde. In het Kroatische Sveti Martin zette Voskamp woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de club, die in het afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Ekstraklasa.

/

Voor de 26-jarige aanvaller betekent de stap naar Polen zijn eerste buitenlandse avontuur. “Er was eerder belangstelling, maar dat ging steeds niet door”, zei Voskamp in De Telegraaf. “ Er is interesse uit Engeland, uit andere Europese landen geweest. Ook nu vond ik het nog spannend. Komt alles uit zoals men vooraf zegt? Nee, ik had vroeger geen sjaaltje boven mijn bed van deze club. Maar deze kans kon ik niet laten lopen.”

“Sportief en financieel maak ik een enorme stap in mijn carrière”, vervolgde Voskamp. “Het zou dom zijn om dit te laten lopen. Voor een aardige eerste divisie-voetballer is dit toch prachtig? En een mooier moment is er niet. Volgend jaar zomer is het EK in het land van mijn nieuwe club. Als Nederlandse voetballer wil ik in dat jaar wel wat laten zien in de competitie."

Voskamp sprak met Robert Maaskant, die bij Wisla Krakow werkt. “Hij vertelde me dat het Pools een ontzettend moeilijke taal is. Hij vindt het ook hartstikke lastig om het te leren. Maar ik heb me dus wel eerst bij hem goed laten voorlichten voordat ik de knoop doorhakte. Het is toch een avontuur en ik vond het belangrijk om te horen hoe hij erover dacht. Grappig was dat Robert op de dag dat ik in het vliegtuig stapte een groot verhaal in de krant had over de opmars van het voetbal in Polen. Dat klonk goed."

Bezig met laden …