voetbalzone

‘Neem Vermeer, die wordt bij Ajax bijna vaker ingespeeld dan de spits’

Peter Nusselder10 sep 2013, 11:18
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 11:18
Advertentie

In de tijd van Hans van Breukelen werd er van een keeper niet veel meer verwacht dan dat hij zijn doel schoon hield. Vandaag de dag dient een goalie ook mee te kunnen voetballen, maar als het aan de oud-international ligt wordt dat aspect zeker in Nederland af en toe enigszins overdreven.

/

“Een keeper moet gewoon de bal uit het doel houden”, tekent Sp!ts op uit de mond van de 73-voudig Oranje-international, die zich in 1988 met zowel het Nederlands elftal als met zijn club PSV de beste van Europa mocht noemen. Tim Krul, die alweer enkele jaren de eerste keus is bij Newcastle United in de Premier League, kan Van Breukelen wel bekoren.

“Hij plukt de ballen uit de lucht en speelt ze vervolgens naar voren. Ideaal voor het Engelse voetbal. Maar neem bijvoorbeeld Kenneth Vermeer, die krijgt bij Ajax de bal bijna vaker ingespeeld dan de spits”, merkt Van Breukelen op. Krul en Vermeer moeten bij Oranje de concurrentiestrijd aangaan met Swansea City-sluitpost Michel Vorm, die vrijdag tegen Estland onder de lat stond bij het Nederlands elftal tijdens het WK-kwalificatieduel dat in 2-2 eindigde.

Bezig met laden …