voetbalzone

Neergeschoten Cabañas hoopt nog altijd op deelname aan WK

Matthijs van Laar02 feb 2010, 11:37
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2010, 11:37
Advertentie

Salvador Cabañas kan deelname aan het WK van aankomende zomer nog altijd niet laten varen. De aanvaller van het Mexicaanse CF América en de Paraguayaanse nationale ploeg werd vorige maand in een bar in zijn hoofd geschoten, maar overleefde dat voorval dankzij snel en adequaat medisch ingrijpen. Volgens lokale media is hij nog niet buiten levensgevaar.

/

Het bloed blijkt echter te kruipen waar het niet gaan kan, want ondanks zijn kritieke situatie heeft Cabañas vanuit het ziekenhuis te kennen gegeven koste wat kost met zijn land naar Zuid-Afrika te willen. De 29-jarige spits, die dit seizoen achttien keer doel trof in 24 optredens voor zijn club, kan inmiddels weer lopen en is weer in staat gesprekjes te voeren. De kogel van de schietpartij zit overigens nog steeds in zijn hoofd, omdat de dokteren het te gevaarlijk vinden om deze nu al te verwijderen.

Cabañas maakt al jaren deel uit van de nationale ploeg van Paraguay, waarvoor hij in totaal 45 interlands afwerkte. Vlak voor de aanslag werd hij zeer nadrukkelijk in verband gebracht met het Engelse Sunderland.

Bezig met laden …