voetbalzone

Neergeschoten Cabañas mag intensive care na drie weken verlaten

Bart Kruyt18 feb 2010, 07:11
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2010, 07:11
Advertentie

Salvador Cabañas kan aan zijn herstel gaan werken. De Paraguyaans international, die vorige maand werd neergeschoten in een bar in Mexico, heeft na drie weken de intensive care verlaten. De kogel zit nog steeds in het hoofd van de aanvaller, omdat de artsen een nieuwe operatie te riskant vonden.

/

De 29-jarige Cabañas bezocht een bar in Mexico City toen hij betrokken raakte bij een vechtpartij. Uiteindelijk trok iemand een pistool en werd de aanvaller in zijn hoofd geschoten. Zijn toestand was kritiek, maar de international heeft het voorval overleefd. Of hij ooit nog kan voetballen is echter nog niet bekend.

Cabañas is al jarenlang een basisspeler bij het Mexicaanse América, waarvoor hij 61 doelpunten maakte in 103 competitiewedstrijden, en is bovendien Paraguyaans international. Met zijn land wil hij naar het WK, maar de artsen konden nog niet zeggen of dit gaat lukken. “Het gaat nu in ieder geval goed met hem”, zei dokter Ernesto Martinez. “Hij kan weer normaal eten en wordt sterker. We moeten de vorderingen afwachten.”

Bezig met laden …