voetbalzone

Neergeschoten Cabañas mogelijk komende jaren niet inzetbaar

Matthijs van Laar04 mrt 2010, 13:39
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2010, 13:39
Advertentie

Salvador Cabañas heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, maar de Paraguayaans international hoeft niet te rekenen op deelname aan het WK in Zuid-Afrika. De aanvaller werd eind januari neergeschoten in een bar in Mexico-City, en verkeerde enige tijd in levensgevaar. Het gaat hem nu beter, maar volgens zijn artsen is er geen reden tot al te groot optimisme.

/

De 29-jarige Cabañas sprak de hoop uit dat hij het WK wel zou kunnen halen, maar neurochirurg Ernest Martínez, die de voetballer behandelde, was kraakhelder. “Het herstellen van een dergelijk ongeval kan variëren van een tot drie jaar. Hoe lang precies kunnen we pas vaststellen als zijn vitale functies weer aan het werk gaan.”

“Hij heeft ook last van korte termijn geheugenverlies”, aldus Martínez. “'Hij weet dat hij Salvador Cabañas is en dat hij een voetballer is, hij herkent ook zijn ouders en hun namen. Maar hij kan niet terughalen wat hij heeft gegeten bij het ontbijt of wat hij gisteren heeft gedaan.” Cabañas zal verder herstellen in een luxe oord in een buitenwijk van Mexico-City.

Bezig met laden …