voetbalzone

Neergeschoten Cabanas maakt rentree en schuwt kopduels niet

Bart Kruyt15 apr 2012, 18:32
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2012, 18:32
Advertentie

Salvador Cabanas kan zich weer voetballer voelen. De voormalig Paraguayaans international werd ruim twee jaar geleden in zijn hoofd geschoten door een drugsbaron, maar overleefde de schietpartij en wist weer volledig te herstellen. De kogel zit nog steeds in het hoofd van Cabanas, maar dat bleek een rentree van de aanvaller niet tegen te werken.

/

Zaterdag begon de Paraguayaan in de competitiewedstrijd van 12 de Octubre tegen Martin Ledesma in de tweede divisie van Mexico. Cabanas deed veertig minuten mee in het duel, dat uiteindelijk met 2-0 gewonnen werd, en was betrokken bij een paar gevaarlijke aanvallen. Hij wist zelfs een paar kopduels te winnen en is dus duidelijk niet bang voor de kogel die nog in zijn hoofd zit.

De 31-jarige Cabanas, die door de schietpartij het WK van 2010 in Zuid-Afrika miste, is blij dat hij weer een wedstrijd heeft kunnen spelen. "Ik heb nooit aan mijn voetbalpensioen gedacht", zei de aanvaller na afloop tegen ABC. "Ik ben blij dat ik weer terug ben bij de club waar ik mijn loopbaan ook begon en ik hoop weer op mijn oude niveau te kunnen terugkeren."

Bezig met laden …