voetbalzone

Neergeschoten spits is nu bakker: 'Ze zeiden dat ik naar United zou gaan'

Bart Kruyt11 feb 2014, 18:35
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2014, 18:35
Advertentie

Salvador Cabañas, wie herinnert zich hem nog? De Paraguayaan leek in 2010 met het nationale elftal naar het WK in Zuid-Afrika te gaan, maar werd in januari van dat jaar in het hoofd geschoten bij een uit de hand gelopen ruzie in een bar. Cabañas overleefde de schietpartij, maar de kogel bleef in zijn hoofd zitten. Desondanks kon de aanvaller na een lange revalidatieperiode weer voetballen.

voetbalzone

Zijn oude niveau haalde Cabañas echter nooit meer en op een gegeven moment verdween de spits uit de publiciteit. Inmiddels blijkt hij te zijn gestopt met voetballen en is hij zo'n beetje alles kwijtgeraakt: zijn vrouw, zijn kinderen, zijn geld, zijn baan en niet geheel onlogisch, zijn zelfvertrouwen. Cabañas werkt nu als bakker in het familiebedrijf, in een poging zijn hoofd boven water te houden, zo meldt het AFP.

"Ik houd van dit werk", claimt Cabañas. "Mensen herkennen mij nog wel eens en spreken me vaak aan. Dan gaat het natuurlijk over voetbal, maar ik vertel ze dat ik nu ook gelukkig ben. Voordat ik werd neergeschoten, zou ik naar Europa gaan. Ik had een voorcontract getekend en er werd me gezegd dat ik bij Manchester United terecht zou komen. América liet me echter niet gaan, verdubbelde mijn salaris en gaf me twee appartementen: een in Acapulco en een in Cancun. Nu is alles weg, maar ik probeer te herstellen. Ik houd vertrouwen, ondanks dat ik alles kwijt ben." Cabañas, inmiddels 33 jaar oud, speelde 44 interlands voor Paraguay.

Bezig met laden …